כמה עולה ביטוח נסיעות לחול?

כמה עולה ביטוח נסיעות לחו"ל? תלוי במשך הנסיעה, היקף הכיסוי, הגיל וגם היעד. מחירי הביטוח מחושבים לפי ימים, לרוב בין 2$-4$ ליום עבור כיסוי סטנדרטי, אך קיימים הבדלים במחירי חברות הביטוח כתוצאה מהיקף כיסויים משתנה.

האם ביטוח הנסיעות לחו"ל הינו מוצר יקר? וכמה עולה ביטוח נסיעות לחול?

כמה עולה ביטוח נסיעות לחול? בקצרה: גם אם ביטוח הנסיעות היה מתומחר גבוה מאוד, לא היה שום מנוס מלרכוש אותו. הסיבה כמובן, היא "הגב" שמספק הביטוח למקרים רפואיים המסתכמים בהוצאה כלכלית יקרה מאוד.

וכך למעשה, כאשר המבוטח השוהה בחו"ל חולה, זקוק לתרופה, נפצע ומפונה לבית החולים ואף נדרש לאשפוז – חברת הביטוח תיכנס בנעליו ותשלם עבורו את ההוצאה הרפואית המלאה וזאת עד לגובה האחריות הרפואית שהיא מספקת (הממוצע בשוק עומד על 5 מיליון דולרים).

אילולא הביטוח, מבוטח שכזה היה נאלץ לשלם עבור כל השירותים הרפואיים מכיסו – הוצאה אסטרונומית שיכולה להגיע גם למאות אלפי דולרים עבור יום אשפוז אחד ואפילו לבדיקה רפואית מיוחדת כמו MRI. 

אבל לשמחתנו – ביטוח נסיעות לחו"ל איננו מוצר יקר למדי. למעשה, טווח המחירים הממוצע עומד על 2-4 דולרים לכל יום נסיעה, דבר שמסתכם בדרך כלל בכמה עשרות דולרים למשך כל התקופה. 

חשוב לציין שכיסוי ההוצאות הרפואיות איננו מכסה אירועים נוספים המתבטאים בהפסד כלכלי יקר בחו"ל. בנסיבות אלה, רצוי להוסיף לכל נסיעה מספר הרחבות ביטוח רלוונטיות, שעלותן נעה בדרך כלל בין 0.5$ ועד 10$ ליום בהתאם לסוג ההרחבה והיקף הכיסוי שלה.

כמה עולה ביטוח נסיעות לחו"ל בכל אחת מחברות הביטוח?

לשאלה הזו אין תשובה מדויקת, שכן כל פוליסה תהיה מעט שונה מאחרות בהתאם לסוג המבוטח, התעריפים היומיים שקובעת כל חברת ביטוח בהתאם לטווח הגילאים (לפני/ אחרי גיל 60 וכן עלייה מדורגת בביטוח בגילאים מבוגרים יותר) וכפי שכבר הזכרנו, ההרחבות השונות.

בנוסף, מתחשבת חברת הביטוח גם במצבו הרפואי של כל מבוטח. אם לדוגמה מדובר במבוטחת הסובלת ממחלה כרונית מסוימת, הרי שביטוח הנסיעות שיוצע לה יהיה יקר יותר. 

אנחנו ב-טרמינל ביטוח נסיעות לחו"ל עורכים ביטוחי נסיעות עבור חמש חברות ביטוחי הנסיעות המרכזיות בישראל: פספורט קארד, הראל, מגדל, כלל והפניקס – כולן נחשבות למקצועיות ואמינות ולכולן סל הכיסויים הרחב ביותר בשוק. 

מעוניינים בהצעה משתלמת על הביטוח? תוכלו להתחיל במסע ההצטרפות לביטוח של כל אחת מהחברות כאן אצלנו באתר ולגלות בתוך מספר דקות מהי הצעת הביטוח המשתלמת ביותר בעבורכם. 

מחירי ביטוח נסיעות לדוגמה

כדי שתקבלו מושג כללי בנוגע לתעריפי הביטוח עבור כל תקופת הנסיעה שלכם, ריכזנו כאן כמה טווחי מחירים שונים עבור יעדים, סוגי נוסעים, מצב רפואי והרחבות נפרדות:

  • נופשת בת 30 שטסה לקפריסין לשבוע ובחרה להוסיף לפוליסת הבסיס גם הרחבת כבודה, תשלם בין 19.5-37.62 דולר – תלוי בחברה המבטחת.

 

  • נוסע בן 51 שנוסע לטיול קריסמס והשנה החדשה בפריז ל-5 ימים, צירף לפוליסת הנסיעות הרחבת כבודה, אובדן או גניבת הטלפון הנייד וביטול וקיצור נסיעה. במקרה כזה ישלם בין 26.40- 37.62 דולר – תלוי בחברה המבטחת. 

 

  • נוסעת בת 66 הסובלת ממחלה כרונית, מעוניינת לטוס לטיול בן 3 שבועות בארה"ב. במקביל למענה על שאלון רפואי, הוסיפה המבוטחת הרחבת כבודה, כיסוי לטלפון הנייד וביטול השתתפות עצמית ברכב שכור. המחירים שבדקנו נעים בין 352.90-400 דולרים לכל התקופה. 

 

  • צעיר בן 23 שעומד לטוס אחרי הצבא לדרום אמריקה לחודשיים והוסיף לכיסוי גם ביטוח כבודה וספורט אתגרי, ישלם בין 176.80-262.30 דולר לכל התקופה – תלוי בחברה המבטחת. 

הבהרה חשובה: מחירים אלו אינם מהווים התחייבות להצעה אישית עבור ביטוח הנסיעות שלכם, אלא מהווים דוגמאות כלליות בלבד. אם אתם זקוקים לעזרה בהתאמת הביטוח במקרים מורכבים – חייגו טרמינל ביטוח נסיעות לחול: 074-765-0666.

כיצד בודקים שהפוליסה משתלמת?

בשל התחרותיות הגבוהה בין חברות ביטוחי הנסיעות וכמובן הפיקוח על התחום, נראה כי פוליסות הנסיעות דומות זו לזו. 

אלא שממבט מקרוב נגלה כי פני הדברים שונים וזאת בשל שינויים בגובה האחריות הרפואית שכל חברה מספקת, סכומי הכיסוי למצבים רפואיים נקודתיים וכן מדיניות החברה עצמה, שקובעת את התנהלותה מול המבוטח בזמן אמת. 

לכן רגע לפני שתמהרו לבחור בביטוח הנסיעות הזול ביותר – עצרו וחשבו: האם הפוליסה הנבחרת באמת מכסה באופן פרקטי את כל צרכי הנסיעה האישיים? האם ייתכן שכיסוי נקודתי בחברה אחרת, שסביר יותר שתזדקקו לו בפועל, דווקא יהיה רחב וכדאי יותר?

ניקח לדוגמה נוסע שעבר לאחרונה השתלת שיניים. אמנם אין המדובר באירוע רפואי שמצריך התחשבות מיוחדת שתייקר את הפוליסה, אך במקרה שמשהו חלילה ישתבש כמו דחיית אחד השתלים, נפילה של הכתר או אפילו שבר, על אותו מבוטח לוודא שהפוליסה תעניק את הכיסוי הגבוה ביותר לטיפולי חירום בשיניים. 

רק לשם השוואה בסוגיה זו באופן נקודתי, נספר לכם כי חברת הביטוח כלל היא בעלת הכיסוי הגבוה ביותר לטיפולי חירום בשיניים (עד 600$) בהשוואה ליתר החברות בהן כיסוי זה מגיע עד 400$. ולכן לאותו נוסע בהחלט נמליץ לשקול לבטח בכלל, על אף שיתכן והתשלום המלא בעד הפוליסה יהיה יקר יותר מאשר בהצעות ביטוח אחרות. 

כל מה שפוליסה טובה צריכה לכלול

פוליסות ביטוחי הנסיעות נחלקות לשניים:

  1. פוליסה רפואית – פוליסת חובה לכיסוי ההוצאות הרפואיות בחו"ל.
  2. הרחבות לפוליסה – המתווספות לפוליסת החובה ונמכרות לפי החלטת המבוטח. 

פוליסה רפואית תכלול היקף אחריות רפואית בסך 2.5-5 מיליון דולרים ברוב המקרים, כאשר בחברת הראל באופן בלעדי לא קיימת תקרה כלל. 

אחריות זו מגיעה עם כיסוי לטיפולים, בדיקות רפואיות, רכישת תרופות בבתי מרקחת, אשפוזים, הריון עד לשבוע 12, פינוי והטסה רפואיים והחזר הוצאות למטופלים ומלווים במקרה של הארכת השהות בנסיבות רפואיות. בחלק מהפוליסות נכללת גם חבות צד ג'. 

בהרחבות לביטוח, התעריפים משתנים בהתאם להרחבה המבוקשת ומחברה לחברה. גם כאן מומלץ לבחון את הכיסוי המלא שמתקבל בכל אחת מהחברות בהרחבות הרצויות לכם. 

המידע לעיל מהווה מידע ראשוני בלבד ואין לראות בו כייעוץ או תחליף לו. כדאי להתייעץ עם הצוות של TERMINAL ביטוח נסיעות לחו"ל על כל שאלה. האחריות לכל תוצאה בשל הסתמכות על האמור לעיל תחול על המשתמש בלבד.

דילוג לתוכן